fbpx
010 - 516 46 50 Telefontid: Måndag - Fredag 9:00-17:00 [email protected]

Garantier för solceller – vad gäller?

 

 

Det är viktigt med garantier för solceller när du köper en solcellsanläggning. Men hur ska man tänka när man jämför olika leverantörer? Stefan, kundansvarig på solarsurf, anser att man ska fokusera på produktgarantier och att välja en stabil leverantör som kommer att finnas kvar och hjälpa dig om något skulle krångla.

 

 

Både en produkt och en tjänst

 

 

garantier-for-solceller
Garantier för solceller

 

 

När du köper en solcellsanläggning med installation är det både en tjänst och en produkt du köper. Solceller, växelriktare, batterier, mm är produkter och själva installationen blir då en tjänst.

 

 

– Eftersom en övervägande del av kostnaden i installationen är produkter anser solarsurf att det i första hand är konsumentköplagen som ska gälla, säger Stefan.

 

 

Normala garantier för solceller

 

 

En typisk produktgaranti för solcellspanelerna är 10 år och en effektgaranti på 25 år. Växelriktare brukar ligga på 10 år.

 

 

Fabriksgarantier från kända varumärken är viktigast

 

 

Eftersom 25 år är en lång tid för en garanti och bolag kan under den tiden bli uppköpta, nerlagda och gå i konkurs, så måste man säga att fabriksgarantin är det viktigaste. Det är väldigt liten risk att någon av de största solcellspanels- och växelriktarefabrikerna i världen skulle försvinna. 

 

 

Med det sagt är det väldigt sällan en solcellspanel eller växelriktare går sönder och om de skulle göra det brukar det ske under den första åren.

 

 

Stabila leverantörer är en garanti för trygga köp

 

 

Den stora fördelen med solarsurf är att vi kommer finnas kvar i framtiden och ge dig support och hjälp med din solcellsanläggning. Om du vill bygga ut din anläggning och sätta upp fler solceller, eller installera fler batterier, är det bara att säga till.

 

 

PRO-tips! Checklista Garantier för Solceller

 

 

  • Studera produktgarantierna
  • Du är skyddad av konsumentköplagen
  • Prioritera produktgaranti före garanti på utfört arbete
  • Välj en stabil leverantör
  • Välj en leverantör som jobbar med världsledande varumärken

 

 

Få en offert på 30 sekunder! Här.