Solceller i skugga

installation av solpaneler

Solceller i skugga är inte längre ett stort problem för solcellspaneler. Numera har nästan alla solcellspaneler inbyggda bypassdioder som gör att skuggade delar på en solcellspanel automatiskt kopplas ur. Dessa skuggade delar påverkar inte den övriga solcellspanelen.

solpaneler-i-skugga

Behövs det optimerare i en solcellsanläggning?

Korta svaret är nej. Om du har lite skugga av t ex en skorsten, eller ett mindre träd under en kortare tid under dagen, så är det inget som kommer att påverka din solcellsanläggning nämnvärt.

Det är naturligtvis populärt att hävda att en solcellsanläggning kommer att producera mer el tack vare optimerare. Men enligt experterna i området är detta fel. En optimerare kommer ej heller aldrig att lyckas producera mer el i en anläggning än en utan optimerare.

-Vi på solarsurf har därför bestämt att bara sälja solcellsanläggningar med de senaste premiumpanelerna som innehåller bypassdioder och senaste teknik, säger Stefan, säljansvarig på solarsurf.

Jag har rätt mycket solceller i skugga på mitt tak under hela dagen

Om du har skugga av och till under hela dagen kommer inte en optimerare att göra så att du får en välfungerande solcellsanläggning. I det läget rekommenderar vi att du inte köper en solcellsanläggning, eller att du hittar en alternativ placering. T ex på marken i en avskild, men solig del, av din trädgård.

Experterna hänvisar till Skuggningshandboken för mer information

Många experter inom området hänvisar till skuggningshandboken för en detaljerad genomgång hur skuggor påverkar solceller. Om du har ett problematiskt tak är det denna handbok du skall fördjupa dig i för att bilda dig en välinformerad uppfattning om din placering av solcellsanläggningen är genomförbar eller inte. Du känner själv bäst till din egen tomt och hur skuggorna påverkas av årstiderna och det är därför viktigt att du själv är insatt i problematiken.

Era konkurrenter skriver att jag behöver optimerare för solceller i skugga

Ja, många gör det och vi kan bara prata för oss själva och de beslut vi tar baserat på den information vi får från experterna inom området, samt från våra leverantörer.

Vi kan inte med gott samvete sälja en solcellsanläggning som inte kommer att ge bra effekt pga att taket har för mycket skugga. Moderna solcellspaneler kan själva hantera skugga och behöver inte optimerare. Men om det är så mycket skugga att det påverkar solcellerna under en stor del av dagen kan vi inte rekommendera att montera solceller där.

Få en offert på 30 sekunder, här

Läs gärna mer om hur solcellsanläggningar kan konstrueras i skugghandboken.

Related Posts

Beställ Dina Solpaneler Idag!

VARFÖR OSS

Varför skall man välja oss på Solarsurf?

Konkurrenskraftiga priser – Snabb avkastning 4-7 år

Korta leveranstider

Flerspråkig personal

Specialister med mångårig erfarenhet

Få en skräddarsydd offert på 24h och dina solceller installerade på rekordtid

Över 100 Nöjda Solcellsinstallationer

As mentioned on:

Kostnadsfri Offert

Offerten är gratis och du är inte bunden till någonting.

Solarpanel

Adressen där solcellerna ska installeras.