fbpx
010 - 516 46 50 Telefontid: Måndag - Fredag 9:00-17:00 [email protected]

Solceller med batteri

komplett solcellsanläggning

Solcellsbatteri – En bra backup

Solceller med batteri är den mest moderna lösningen för att lagra överskottselen under dagen som du inte förbrukar. Den el du producerar med solceller är mest kostnadseffektiv när du förbrukar den i din egen villa.

Men för det mesta producerar dina solceller allra mest el mitt under dagen, då din egen konsumtion oftast är som lägst. Om du inte har batteri till solceller kommer denna överskottsel säljas ut till det allmänna elnätet via ditt elbolag.

På kvällen behöver du köpa in el från ditt elbolag.

Om du däremot lagrar din solel som produceras under dagen i ett batteri och förbrukar den elen på kvällen, när elpriset är högre, så kommer du kunna nyttja din solcellsanläggning maximalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur länge håller batteriet?

Dels möjliggör ett eget solcellsbatteri att du slipper köpa in dyrare el på kvällen och att du står bättre rustad vid elavbrott (en solcellsanläggning utan batteri kan inte producera el vid ett strömavbrott, den behöver extern el för att fungera.)

Men, hur länge kan du använda batteriet när solen inte lyser? Det beror naturligtvis på hur stort batteriet är och hur många solpaneler du har, samt hur många elslukande maskiner du väljer att köra. Det kanske är smartare att tvätta och torktumla mitt på dagen, eller på natten?

Sen kommer batteriet hålla längre under kvällen om huset värms upp med värmepump eller fjärrvärme, än om du använder direktverkande el.

Solcellsbatteriet kommer inte att göra dig helt oberoende av det lokala elnätet, men det tar dig en bra bit på vägen.

Nu när det gröna skatteavdraget är på 50% för ditt batteri är det läge att utnyttja det för att få en framtidssäkrad solcellsanläggning. Kontakta din närmaste säljrepresentant för att få mer information.

 

 Se även vår artikel om det fördelaktiga gröna skatteavdraget för solcellsbatterier, här

Läs även gärna mer om Hybridväxelriktaren och batteriet vi använder oss av för tillfället, här.

E

Extra förmånligt att installera solcellsbatteri just nu

E

En bra backup

E

Du blir inte helt oberoende av ditt elbolag

E

Batteriet är moduluppbyggt och kan enkelt byggas ut

E

Det gröna skatteavdraget gäller per år

E

Vi vet inte hur länge avdraget för batteri kommer finnas, men som det ser ut nu gäller avdraget för solceller med batteri under hela 2023

Snabb offert och installation