fbpx
010 - 516 46 50 Telefontid: Måndag - Fredag 9:00-17:00 [email protected]

Batteri till Solceller

komplett-paket-solceller

Att installera batteri till solceller är idag extra förmånligt och kommer ge dig en bättre solcellsanläggning. Som vi alla vet producerar solceller bara el under dagens soltimmar och det är därför ett solcellsbatteri kan hjälpa till att lagra överskottselen som produceras dagtid, för att sedan kunna användas under kvällar, nätter och eventuellt mornar.

Solcellsbatteriet kan under sommaren hjälpa till att täcka större delen av elbehovet under dygnet. Om batteriet för solcellerna är dimensionerat för att kunna täcka hushållselen. För att veta hur stort elbehov man har kan man använda två sätt att räkna på. Dels kan du göra ett snabbt överslag, för att se ungefär hur mycket el du förbrukar, detta tar inte i beaktande variationer under året och ger därför bara det ungefärliga elbehovet för hushållet under ett dygn.

Man tar då sin årliga elförbrukning och delar på årets dagar så får du din genomsnittliga dagsförbrukning. Viktigt att komma ihåg är att på sommaren går det åt mindre el än på vintern. Om du tar fram gamla månadsfakturor så kan du istället använda dem för att räkna ut energiförbrukningen varje månad, uppskattningsvis.

Det andra sättet att räkna fram sin förbrukning är att i detalj spalta upp alla de maskiner, belysning och t ex datorer som kräver ström under sommaren och vintern. Då vet du el ditt exakta elbehov. 

Under de mörkaste vintermånaderna med snö genererar solcellsanläggningen mycket mindre el och man får därför räkna med att elproduktionen inte kommer igång på riktigt förrän snön har smält och solen skiner större delen av dagen.

Framtidssäkra med hybridväxelriktare

Även om du inte köper ett batteri idag är det därför viktigt att framtidssäkra din solcellsanläggning med en hybridväxelriktare.

Om du köper en vanlig växelriktare som bara klarar av en solcellsanläggning utan batteri måste du byta ut växelriktaren när du vill installera ett batteri.

Om du däremot installerar en hybridväxelriktare (hybrid betyder att den även kan ladda batterier) från början, så kan du enkelt koppla på ett eller flera batterier vid ett senare tillfälle. Tänk på att du får det gröna skatteavdraget varje år och det kan därför vara klokt att installera solcellsanläggningen under flera år.

Om du t ex installerar solcellspanelerna med en hybridväxelriktare under hösten, kan du sedan efter nyår troligtvis installera ett eller flera solcellsbatterier och erhålla nytt bidrag för den delen av solcellsanläggningen.

Varför installera batteri till solceller nu?

Just nu är det extra förmånligt att installera batterier i din solcellsanläggning. Du får 50% i skatteavdrag för investeringar i batterier. Men vi vet inte hur länge avdraget kommer finnas kvar. Troligtvis kommer avdraget någon gång i framtiden minska till den nivå som gäller för solcellspanelerna.

Läs mer om våra olika solcellspaket med batteri, här.

E

Extra förmånligt att installera batterier nu

E

Solel produceras bara under dagen, då konsumtionen oftast är som lägst

E

Man behöver räkna ut sin elkonsumtion för att veta hur länge batteriet räcker

E

Batteriet är moduluppbyggt och kan enkelt byggas ut

E

Det gröna skatteavdraget gäller per år

E

Vi vet inte hur länge avdraget för batteri kommer finnas

Snabb offert och installation