Installera solceller i Uddevalla
- för en ljusare framtid!

Har du funderat över hur mycket du kan spara – både för din ekonomi och planeten – genom att installera solceller? Det kanske låter som en utmaning, men med Solarsurf i ryggen är det varken svårt eller dyrt.

Vårt team av experter förvandlar din bostad (eller ditt företag) till en sprakande källa av solenergi genom att installera förstklassiga solpaneler – och all nödvändig utrustning.

Att installera en solcellsanläggning i Uddevalla är en smart investering, och med smarta skatteavdrag och gröna bidrag har läget aldrig varit bättre! Samtidigt är det är en teknisk process som kräver djup kunskap och erfarenhet, för att det ska bli lyckat. Det är här Solarsurf kommer in i bilden.

Vi har samlade experter på allt från design till installation och underhåll av solceller, solcellsanläggningar och solpaneler av premiumkvalitet. Dessutom tror vi på fullständig transparens och rak kommunikation – helt utan dolda kostnader eller krångel. Vi lär dig hur din anläggning fungerar, och hur du bäst börjar att spara energi.

Vi tror på en hållbar framtid fri från krångel och oväntade kostnader. Det hoppas vi att du också gör. När du är redo att ta steget är Solarsurf din självklara partner på vägen mot en ljusare framtid.

Välkommen till oss!

Kostnadsfri Offert

Offerten är gratis och du är inte bunden till någonting

Solarpanel

Adressen där solcellerna ska installeras.

Över 100 Nöjda Solcellsinstallationer!

TJÄNSTER

Komplett solcellsanläggning uddevalla

Solpaneler och solceller

Vi rustar din solcellsanläggning med de senaste solcellerna på marknaden – premiumpaneler i modern svart design.

Växelriktare

Vi matchar alla våra paneler och installationer med växelriktare av toppkvalitet – såväl vanliga som hybrid! Sugen på att kunna ladda batterier också? Vi fixar. App för att följa din energiproduktion i mobilen? Självklart!

Batterier

Det gröna skatteavdraget på 50% har gjort kostnaden för att installera smarta batterier till anläggningen i princip försumbar. Batterierna sparar energi till sämre dagar, och du får lite mer trygghet i vardagen.

Installation

Teknik ska bara funka. Därför jobbar vårt erfarna installationsteam snabbt, effektivt och proffessionellt – oavsett var i landet du befinner dig. Dessutom har vi tätt samarbete med erfarna underleverantörer inom el och takläggning.

Dokumentation

När vi är klara är det dags för det viktigaste momentet i hela installationen – överlämningen. Våra experter ger dig en grundlig genomgång i din nya anläggning, och all dokumentation som behövs.

Utbildning

Under genomgången av din solcellsanläggning utbildar vi dig inte bara hur den fungerar och hur du får bästa resultat – vi lär dig även om viktig skötsel, så att dina solceller håller längre.
hus med solceller

UPPTÄCK

Varför installera solpaneler & solcellsanläggning i Uddevalla

Att installera solceller i Uddevalla är nu mer populärt än någonsin. Genom att utrusta ditt hem med moderna solpaneler och en högkvalitativ solcellsanläggning kan du direkt börja minska dina energikostnader.

Du investerar inte bara i att spara både pengar och energi över tid, utan bidrar också till att minska miljöpåverkan och skapa en bättre framtid. Det bästa av allt? Med det gröna skatteavdraget har det aldrig varit ett bättre tillfälle att ta steget mot solenergi i Uddevalla.

Fördelar med att installera solceller i Uddevalla inkluderar

Minska dina elkostnader: Solceller kan generera en betydande mängd av den energi ditt hushåll behöver, vilket leder till lägre energiräkningar varje månad.

Öka värdet på din fastighet: En solcellsanläggning kan öka din fastighets värde och göra den mer attraktiv på marknaden.

Skydda dig mot elprishöjningar: Genom att generera din egen energi kan du skydda dig mot framtida elprishöjningar.

Undvik strömavbrott: Med en solcellsanläggning i Uddevalla kan du ha tillgång till el även under strömavbrott, vilket kan vara ovärderligt i nödsituationer.

OM OSS

Välkommen till Solarsurf i Uddevalla

Vi installerar solceller för privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar och mycket mer
i Uddevalla och hela landet.

Vår vision är en ljusare framtid för alla – både ekonomiskt och miljömässigt. 
Genom att erbjuda den senaste tekniken inom hållbar energiproduktion jobbar vi för både din plånbok och allas vår framtid. Det gör vi genom att leverera premiumteknik, pålitlig service och driva utvecklingen inom solenergi framåt.

Solarsurf är ett ungt och dynamiskt företag. Det gör oss snabba, hungriga och med 
service i ständig prio. Tack vare kunskap och transparens har vi nöjet att installera
solceller och solcellsanläggningar i Uddevalla för villor, privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.

Snabb offert
 och installation
Här på Solarsurf i Uddevalla tror vi på att erbjuda solcellslösningar som är robusta och som faktiskt fungerar optimalt. Det betyder att vi ser till att din solcellsanläggning ger dig optimal energi – oavsett förhållanden. Tråkigt nog finns det konkurrenter där ute som bara vill sälja, oavsett effekt för kund – detta tycker vi är oärligt, och inget vi sysslar med. Därför jobbar vi med dig, så att dina solceller i Uddevalla jobbar till full effekt.

Det innebär tekniskt avancerade produkter, djupgående kunskap, hög servicegrad, snabba installationer och inte minst – en förstklassig kundservice.

Kostnadsfria Offerter

Vi tror att transparens och tydlighet bygger trygga, positiva affärer. Därför är alla våra offerter kostnadsfria, och vi hjälper er gärna med såväl befintliga solceller som nya installationer. Inga dolda kostnader, inga obehagliga överraskningar. Du kan tryggt ta steget mot en ljusare framtid med oss i Uddevalla. Välkommen!

solcellspark

VARFÖR OSS

Varför skall du välja oss på Solarsurf?

Konkurrenskraftiga priser – Snabb avkastning 4-7 år

Korta leveranstider

Flerspråkig personal

Specialister med mångårig erfarenhet

Beställ Dina Solpaneler Idag!

KUNDER

Vad andra säger

FRÅGOR?

Vanliga Frågor

De flesta växelriktare fungerar med Tibber. Man kan se produktion, köpt, sålt per månad. De växelriktare som Tibber angivit i sin lista ger användaren mer detaljerad information. T ex går det att se hur många kWh du producerat per datum.

Det mesta som tibber erbjuder kan man se i växelriktarens inbyggda app.

Nuförtiden används satellitbilder i moderna kalkylprogram, så behovet av platsbesök har minskat avsevärt, speciellt i det initiala designskedet. Därför behöver vi bara din kompletta adress i frågeoformuläret under fliken “offert.”

Just nu har vi väldigt mycket att göra så det kan ta några dagar innan du får offerten mejlad till dig, skicka därför inte in en ny förfrågan, vi betar av de inkomna förfrågningarna i den ordning de inkom.

Vår offert är digital och du kan välja olika system ( t ex med eller utan batteri) och jämföra online för att få den bästa förståelsen för hur den offererade solcellsanläggningen kommer fungera för dig.

För det första måste vi gratulera till ett bra köp! Du har fått en marknadsledande solcellsanläggning med riktigt bra produkt- och installationsgarantier. Våra underleverantörer inom takläggare och el är bland de bästa på marknaden.

När du godkänner offerten blir du tilldeldad en projektledare som blir din personliga kontakt under hela installationstiden. Projektledaren kontaktar dig inom kort och berättar i detalj hur installationen kommer planeras och när installationsdatum blir. Samtidigt skickas den första delfakturan ut och när betalningen inkommit läggs beställningen på allt material för din anläggning.

Den installationstid vi anger när du lägger offerten kommer vi naturligtvis att hålla, om inte något alltför oförutsett händer, som t ex en mycket kall vinter med mycket snö, men då kommer din projektledare kommunicera detta med dig direkt.

Nej, vi arbetar med väletablerade och välrenommerade takläggarfirmor och elfirmor som gör ett extremt bra jobb. De har välutbildad och kompetent personal och ger garantier på installationerna. Svensk standard, helt enkelt.

Du som kund ska känna dig trygg med att du får en profesionell installation som följer svenskt regelverk och som täcks av svenska installationsgarantier.

Projektledarna arbetar i Solarsurf och det är med din personliga projektledare du kommer ha all kontakt under installationstiden, från det att du godkänner offerten tills dess solcellsanläggningen tas i bruk.

Så lite som möjligt är det korta svaret. Men varför inte då? kan man tänka, anläggningen kostar ju som en bättre bil? Varför kommer ni inte ut och tittar på plats, det är väl det minsta ni kan göra?

Det långa svaret blir “det finns oftast inget behov av ett platsbesök då moderna kalkylprogram med satellitbilder har ersatt platsbesöken.”

Om vi skulle ha platsbesök i det initiala skedet av offertskrivningen skulle köerna vara så långa att vi kan besöka dig om kanske 4-5 månader. Ett platsbesök tar nämligen en halv dag i snitt.

Nu, med moderna arbetsmetoder, kan vi istället hinna med att skicka dig en offert inom några dagar.

När du godkänt offerten kommer våra mycket kompetenta projekledare kontakta dig och gå igenom varenda detalj med installationen och troligtvis göra vissa justeringar i designen innan hen beställer materialet för din skräddarsydda solcellsanläggning.

Det behövs inte bygglov för vanliga villor med sluttande tak där solpanelerna håller samma vinkel som taket. Däremot behövs bygglov ifall panelerna har en annan vinkel än taket, t ex platta tak med ställningar, och även i miljöer där byggnader är k-märkta, eller av annan orsak är beskyddansvärda. Om du är osäker rekommenderar vi att du kontaktar din kommun. Vi tar gärna fram en offert med en design som du kan använda som underlag för diskussionen med kommunen. Du ansvarar för både kontakt med kommunen och att du följer rådande bestämmelser.

För några år sedan hade de flesta solcellsanläggningar optimerare som standard. 

Teknikutvecklingen går snabbt i solcellsbranschen och så nyligen som 2020/2021 började många installatörer sluta att inkludera optimerare i solcellspaketen. De två viktigaste skälen till att optimerare har slutat användas i solcellsanläggningar för konsumentanläggningar är:

1.) Panelerna har nu blivit så bra att det nuförtiden är onödigt med optimerare.

2.) Det andra skälet är att det har framkommiet att optimerare har haft onormalt höga EMC störningar.

Därför har vi inte längre optimerare i vårt sortiment och solcellspaket. 

Generellt brukar vi undvika att placera paneler alltför nära objek som skuggar, t ex en skorsten.

Ja, vi har över 100 installationer i mellersta och södra Sverige. Flera av dem finns dokumenterade på vår montagesida, samt har vi även filmat ett flertal och dessa kan du se på vår Instagram, samt här på vår webbsajt.

Du räknar ut hur många solpaneler din säkring kan hantera genom att räkna ut formeln (exemplet antar en säkringsstorlek på 16A, byt ut till din storlek) 3x230x16A= 11 kWh (11040 Wh). 

Du räknar ut kWh för dina solpaneler genom att ta effekten per panel (Wp) och gångra med antal paneler,  t ex 27 st x 395 Wp= 10,7 kWh (10665 Wh). En 16 A säkring kan med andra ord hantera 27 st paneler á 395 Wp.

Nej, det är ingen större skillnad på effektivitet i själva solcellen. Alla tillverkare har ungefär samma effektivitet, runt 20-22%. En panel som har 450 watt i effekt är helt enkelt större än en panel som har 395 watt. 395 watts paneler är just nu populärast eftersom den storleken ofta ger en bra layout på taket, samt kan hanteras enkelt av en ensam takläggare. 

Om panelerna är riktigt stora blir de både svårplacerade och svårhanterliga och kräver oftast två takläggare för att hantera.

Enligt Boverket cirka 20.000 kWh per år. Men detta kan variera rätt mycket beroende på villans uppvärmningssystem, hur många som bor i villan och även hur energismarta maskiner som används (tvätta/diska vid den tidpukt då el är billig t ex), extrautrustning som pool och spa drar naturligtvis extra mycket el. 

Det bästa är om du tittar på dina elfakturor ett helt år bakåt och studerar när du använder mest el. Solceller ger mest el under sommaren och minst under vintern och det är därför intressant att se vilka tidsperioder som kommer att nyttjas mest effektivt.

Det beror på flera faktorer. Dels om batteriet är fulladat då solen slutar skina. Hur stort ditt batteri är och hur mycket el du förbrukar, dvs, hur många maskiner och hur mycket el dessa maskiner förbrukar.

Du kan enkelt göra en överslagsräkning. Om du tar din månatliga elräkning och delar den på månadens dagar får du den genomsnittliga dygnsförbrukningen den månaden. Om du vill kunna använda batteriet 24h innan det är slut så är det den förbrukningen batteriet behöver matcha. Under dagtid genererar solcellsanläggningen el och då laddas batteriet, så det är egentligen bara kvällstid, natt  och tidig morgon du behöver räkna på. 

Eftersom det gröna teknikavdraget gäller per år rekommenderar vi att du börjar med ett batteri på cirka 10 kWh. Alla de batterier vi säljer går att bygga ut. Du kan t ex köpa in fler batterier nästa år och få grönt teknikavdrag på det inköpet.

Börja med 10 kWh och se hur länge ditt batteri räcker under årets olika månader och studera hur du använder det. 

Nästan alla tak. Dock kan vi behöva justera vår offert prismässigt om du har ett eternit-, papp-, eller skiffertak, el dyl. Säg gärna till redan när du beställer offerten, så slipper du en tråkig tilläggskostnad i ett senare skede.

Från Gävle i norr till Malmö i söder. Med andra ord: elområde 3 och 4.

En solcellsanläggning producerar mest el mitt på dagen, då du konsumerar lite el. En solcellsanläggning utan batteri säljer då överskottselen och skickar ut den till nätet. 

På kvällen då elpriserna är höga måste du då köpa in den dyra elen.

Om du har ett batteri laddas det under dagen tills det är fullt och säljer sedan ut resterande el på nätet. 

Kostnaden för ett batteri? Efter det gröna teknikavdraget får du nästan batteriet på köpet, fråga din rådgivare efter en offert med bägge alternativen, så kan du enkelt jämföra.

En solcellsanläggning är en specialtillverkad produkt med många konsulttimmar i sig, samt specialinköp av material. Därför gäller ej ångerrätten. Vi tillämpar dock distansköplagens initiala ångerrätt där du kan ångra ditt köp inom 14 dagar. Läs gärna mer på konsumentverkets hemsida

Ja, vi har ett nära samarbete med ett leasingbolag och kan erbjuda en fördelaktig leasing där du som kund kan köpa loss anläggningen för en mindre avgift (se villkor) när som helst under leasingtiden. 

Dessutom påverkar inte leasingen din kreditvärdighet då det endast tas en “mikro-UC” vid ansökan.