Vårt kontor i Marbella
Installerar utmed hela Solkusten

Över 100 Nöjda Solcellsinstallationer!

Synts på:

Kostnadsfri Offert

Offerten är gratis och du är inte bunden till någonting.

Solarpanel

Adressen där solcellerna ska installeras.

marbella
solkusten

Färutom ett huvudkontor i Stockholm och installationer från Gävle i norr till Malmö i Söder så har vi även ett kontor i Marbella, som servar hela Solkusten

Marbellakontoret kan hjälpa dig att installera med antingen spanska avdrag, eller det svenska gröna teknikavdraget, beroende på om du är bosatt i Spanien eller i Sverige. Bägge systemen har fördelar och nackdelar och vi förklarar gärna skillnaderna.

Alla produkterna vi säljer i Spanien har samma produkt- och effektgarantier som i Sverige, dvs, 10 års produktgaranti för solpaneler. 25 års effektgaranti för solpaneler. Samt öppet köp i 14 dagar. Den stora skillnaden är att vi i Spanien inte använder full black paneler, utan den mer blåaktiga solcellspanelen, som passar det Spanska klimatet bättre.

image_adobe_express-3

Grönt Teknikavdrag

Det gröna teknikavdraget för 2023 är:

 • 20% för nätanslutet solcellssystem
 • 50% för batteri och tillhörande hybridväxelriktare
 • 50% för laddningspunkt till elfordon

Välkommen till Solarsurf på Solkusten

Vi erbjuder det senaste i solcellslösningar av högkvalitativa produkter och med konkurrenskraftiga priser. Vi följer Spaniens och EU:s rekommendationer av förnybar energi. Vi erbjuder såväl privatpersoner som företag de bästa lösningarna för att sänka sina elkostnader.

Då Spanien som alla andra europiska länder har höga elpriser kan det vara en god idé att investera i en egen solcellsanläggning och även värna om miljön. Olika faktorer kan påverka valet av vilken typ av solceller som passar för ditt hus.

Beroende på vilket resultat man eftersträvar finns det olika varianter av solpaneler som skiljer sig både i pris och effektivitet. Vi hjälper dig naturligtvis att hitta rätt lösning för just dig.

solarsurf bakgrund
solplanet-house-exterior

Investera i din framtid

 • Lägre elkostnad
 • Öka värdet på huset
 • Skydda dig mot elprishöjningar
 • Undvik strömavbrott
 • Värna om miljön
 • Korta leveranstider
 • Specialister med mångårig erfarenhet
 • Flerspråkig personal
 • Konkurrenskraftiga priser – Snabb avkastning 2-3 år

Om oss

Solarsurf Spanien AB har sedan 2022 etablerat oss i Marbella med omnejd och har vårt kontor på Centro Plaza i Nueva Andalucia.

 

 • Solarsurf tror på innovation och enkelhet och erbjuder en tekniskt avancerad produkt.
 • Solarsurf vill göra skillnad och jobbar mot förnybar solenergi. 
 • Solarsurf är engagerade i att tillhandahålla de mest effektiva produkterna inom solenergi med långverkande solenergilösningar.

Vi erbjuder design, installationstjänster samt teknisk support. Du kan vara både producent och konsument av smart energi och vi finns med dig före, under och efter ditt köp. Vårt företag har inga stora overhead kostnader vilket betyder att vi kan erbjuda våra kunder snabba installationer för låga priser samtidigt som vi erbjuder absolut bästa kvalitet.

 

 

Miljö är en stor fråga för oss. Att skapa en bättre värld för vår nästa generation med att minska koldioxidnivån och hålla den nere är en stor utmaning för oss! Vi värnar om vår planet och tänker på framtiden och det gör vi genom att välja grön energi.

soluppgång på tak med solceller
pexels-pixabay-390051

Kontakta Marbella

Adress:

Centro Plaza

Avenida de Manolete 1

296 60 Marbella

Mejl:

[email protected]

Telefon:

+34-634 792 621

TJÄNSTER

Kompletta solcellsanläggningar

Solcellspaneler

Din solcellsanläggning får de senaste solcellspanelerna som just nu produceras, premiumpaneler i svart utförande.

Växelriktare

Vi använder högkvalitativa växelriktare med de senaste funktionerna. Både vanliga och hybridväxelriktare, för att även ladda batterier. Med App såklart, så du kan följa din energiproduktion!

Batterier

Med 50% i grönt skatteavdrag finns det inte längre någon ursäkt att inte inkludera ett batteri i anläggningen. Vi rekommenderar att lägga till ett batteri, efter avdraget är det nästan samma kostnad som utan.

Installation

Erfarna installationsteam installerar dina solceller snabbt, effektivt och proffsigt i hela Sverige. Våra underentreprenörer är mycket erfarna takläggare och elfirmor.

Dokumentation

Viktigaste momentet i hela installationen – överlämnandet. Du erhåller all dokumentation och en genomgång i handhavande.

Utbildning

Under genomgången i handhavande av din solcellsanläggning utbildas du i både hur den fungerar, men även vilken skötsel dina solpaneler behöver.

hus med solceller

UPPTÄCK

Varför installera en solcellsanläggning?

Installera en solcellsanläggning för att minska energikostnaderna, minska miljöpåverkan, och få en positiv ekonomisk avkastning på lång sikt. Kontakta oss för mer information idag!

OM OSS

Vi är Solarsurf

Vi är ett ungt och dynamiskt företag som installerar solcellsanläggningar på Villor, Företag, Industrier, Lantbruk och BRF:er i mellersta och södra Sverige.

Vi tror på att erbjuda högkvalitativa och pålitliga solcellslösningar till våra kunder samtidigt som vi lägger stor vikt vid hög kundservice, snabba offerttider och snabba installationer.

Vår vision är att främja en hållbar framtid genom att erbjuda en hållbar energiproduktion som samtidigt ger fördelar för både miljön och plånboken. Vi strävar efter att leverera pålitlig och högkvalitativ service samtidigt som vi fortsätter att driva på utvecklingen inom solenergiindustrin.

solcellspark

VARFÖR OSS

Varför skall man välja oss på Solarsurf?

Konkurrenskraftiga priser – Snabb avkastning 4-7 år

Korta leveranstider

Flerspråkig personal

Specialister med mångårig erfarenhet

Beställ Dina Solpaneler Idag!

KUNDER

Vad andra säger

FRÅGOR?

Vanliga Frågor

De flesta växelriktare fungerar med Tibber. Man kan se produktion, köpt, sålt per månad. De växelriktare som Tibber angivit i sin lista ger användaren mer detaljerad information. T ex går det att se hur många kWh du producerat per datum.

Det mesta som tibber erbjuder kan man se i växelriktarens inbyggda app.

Nuförtiden används satellitbilder i moderna kalkylprogram, så behovet av platsbesök har minskat avsevärt, speciellt i det initiala designskedet. Därför behöver vi bara din kompletta adress i frågeoformuläret under fliken “offert.”

Just nu har vi väldigt mycket att göra så det kan ta några dagar innan du får offerten mejlad till dig, skicka därför inte in en ny förfrågan, vi betar av de inkomna förfrågningarna i den ordning de inkom.

Vår offert är digital och du kan välja olika system ( t ex med eller utan batteri) och jämföra online för att få den bästa förståelsen för hur den offererade solcellsanläggningen kommer fungera för dig.

För det första måste vi gratulera till ett bra köp! Du har fått en marknadsledande solcellsanläggning med riktigt bra produkt- och installationsgarantier. Våra underleverantörer inom takläggare och el är bland de bästa på marknaden.

När du godkänner offerten blir du tilldeldad en projektledare som blir din personliga kontakt under hela installationstiden. Projektledaren kontaktar dig inom kort och berättar i detalj hur installationen kommer planeras och när installationsdatum blir. Samtidigt skickas den första delfakturan ut och när betalningen inkommit läggs beställningen på allt material för din anläggning.

Den installationstid vi anger när du lägger offerten kommer vi naturligtvis att hålla, om inte något alltför oförutsett händer, som t ex en mycket kall vinter med mycket snö, men då kommer din projektledare kommunicera detta med dig direkt.

Nej, vi arbetar med väletablerade och välrenommerade takläggarfirmor och elfirmor som gör ett extremt bra jobb. De har välutbildad och kompetent personal och ger garantier på installationerna. Svensk standard, helt enkelt.

Du som kund ska känna dig trygg med att du får en profesionell installation som följer svenskt regelverk och som täcks av svenska installationsgarantier.

Projektledarna arbetar i Solarsurf och det är med din personliga projektledare du kommer ha all kontakt under installationstiden, från det att du godkänner offerten tills dess solcellsanläggningen tas i bruk.

Så lite som möjligt är det korta svaret. Men varför inte då? kan man tänka, anläggningen kostar ju som en bättre bil? Varför kommer ni inte ut och tittar på plats, det är väl det minsta ni kan göra?

Det långa svaret blir “det finns oftast inget behov av ett platsbesök då moderna kalkylprogram med satellitbilder har ersatt platsbesöken.”

Om vi skulle ha platsbesök i det initiala skedet av offertskrivningen skulle köerna vara så långa att vi kan besöka dig om kanske 4-5 månader. Ett platsbesök tar nämligen en halv dag i snitt.

Nu, med moderna arbetsmetoder, kan vi istället hinna med att skicka dig en offert inom några dagar.

När du godkänt offerten kommer våra mycket kompetenta projekledare kontakta dig och gå igenom varenda detalj med installationen och troligtvis göra vissa justeringar i designen innan hen beställer materialet för din skräddarsydda solcellsanläggning.

Det behövs inte bygglov för vanliga villor med sluttande tak där solpanelerna håller samma vinkel som taket. Däremot behövs bygglov ifall panelerna har en annan vinkel än taket, t ex platta tak med ställningar, och även i miljöer där byggnader är k-märkta, eller av annan orsak är beskyddansvärda. Om du är osäker rekommenderar vi att du kontaktar din kommun. Vi tar gärna fram en offert med en design som du kan använda som underlag för diskussionen med kommunen. Du ansvarar för både kontakt med kommunen och att du följer rådande bestämmelser.

För några år sedan hade de flesta solcellsanläggningar optimerare som standard. 

Teknikutvecklingen går snabbt i solcellsbranschen och så nyligen som 2020/2021 började många installatörer sluta att inkludera optimerare i solcellspaketen. De två viktigaste skälen till att optimerare har slutat användas i solcellsanläggningar för konsumentanläggningar är:

1.) Panelerna har nu blivit så bra att det nuförtiden är onödigt med optimerare.

2.) Det andra skälet är att det har framkommiet att optimerare har haft onormalt höga EMC störningar.

Därför har vi inte längre optimerare i vårt sortiment och solcellspaket. 

Generellt brukar vi undvika att placera paneler alltför nära objek som skuggar, t ex en skorsten.

Ja, vi har över 100 installationer i mellersta och södra Sverige. Flera av dem finns dokumenterade på vår montagesida, samt har vi även filmat ett flertal och dessa kan du se på vår Instagram, samt här på vår webbsajt.

Du räknar ut hur många solpaneler din säkring kan hantera genom att räkna ut formeln (exemplet antar en säkringsstorlek på 16A, byt ut till din storlek) 3x230x16A= 11 kWh (11040 Wh). 

Du räknar ut kWh för dina solpaneler genom att ta effekten per panel (Wp) och gångra med antal paneler,  t ex 27 st x 395 Wp= 10,7 kWh (10665 Wh). En 16 A säkring kan med andra ord hantera 27 st paneler á 395 Wp.

Nej, det är ingen större skillnad på effektivitet i själva solcellen. Alla tillverkare har ungefär samma effektivitet, runt 20-22%. En panel som har 450 watt i effekt är helt enkelt större än en panel som har 395 watt. 395 watts paneler är just nu populärast eftersom den storleken ofta ger en bra layout på taket, samt kan hanteras enkelt av en ensam takläggare. 

Om panelerna är riktigt stora blir de både svårplacerade och svårhanterliga och kräver oftast två takläggare för att hantera.

Enligt Boverket cirka 20.000 kWh per år. Men detta kan variera rätt mycket beroende på villans uppvärmningssystem, hur många som bor i villan och även hur energismarta maskiner som används (tvätta/diska vid den tidpukt då el är billig t ex), extrautrustning som pool och spa drar naturligtvis extra mycket el. 

Det bästa är om du tittar på dina elfakturor ett helt år bakåt och studerar när du använder mest el. Solceller ger mest el under sommaren och minst under vintern och det är därför intressant att se vilka tidsperioder som kommer att nyttjas mest effektivt.

Det beror på flera faktorer. Dels om batteriet är fulladat då solen slutar skina. Hur stort ditt batteri är och hur mycket el du förbrukar, dvs, hur många maskiner och hur mycket el dessa maskiner förbrukar.

Du kan enkelt göra en överslagsräkning. Om du tar din månatliga elräkning och delar den på månadens dagar får du den genomsnittliga dygnsförbrukningen den månaden. Om du vill kunna använda batteriet 24h innan det är slut så är det den förbrukningen batteriet behöver matcha. Under dagtid genererar solcellsanläggningen el och då laddas batteriet, så det är egentligen bara kvällstid, natt  och tidig morgon du behöver räkna på. 

Eftersom det gröna teknikavdraget gäller per år rekommenderar vi att du börjar med ett batteri på cirka 10 kWh. Alla de batterier vi säljer går att bygga ut. Du kan t ex köpa in fler batterier nästa år och få grönt teknikavdrag på det inköpet.

Börja med 10 kWh och se hur länge ditt batteri räcker under årets olika månader och studera hur du använder det. 

Nästan alla tak. Dock kan vi behöva justera vår offert prismässigt om du har ett eternit-, papp-, eller skiffertak, el dyl. Säg gärna till redan när du beställer offerten, så slipper du en tråkig tilläggskostnad i ett senare skede.

Från Gävle i norr till Malmö i söder. Med andra ord: elområde 3 och 4.

En solcellsanläggning producerar mest el mitt på dagen, då du konsumerar lite el. En solcellsanläggning utan batteri säljer då överskottselen och skickar ut den till nätet. 

På kvällen då elpriserna är höga måste du då köpa in den dyra elen.

Om du har ett batteri laddas det under dagen tills det är fullt och säljer sedan ut resterande el på nätet. 

Kostnaden för ett batteri? Efter det gröna teknikavdraget får du nästan batteriet på köpet, fråga din rådgivare efter en offert med bägge alternativen, så kan du enkelt jämföra.

En solcellsanläggning är en specialtillverkad produkt med många konsulttimmar i sig, samt specialinköp av material. Därför gäller ej ångerrätten. Vi tillämpar dock distansköplagens initiala ångerrätt där du kan ångra ditt köp inom 14 dagar. Läs gärna mer på konsumentverkets hemsida

Ja, vi har ett nära samarbete med ett leasingbolag och kan erbjuda en fördelaktig leasing där du som kund kan köpa loss anläggningen för en mindre avgift (se villkor) när som helst under leasingtiden. 

Dessutom påverkar inte leasingen din kreditvärdighet då det endast tas en “mikro-UC” vid ansökan.