Skattereduktion för Solceller

skattereduktion-solceller

Skattereduktion för solceller gynnsamt för batterier

”Rotavdraget för solceller,” eller skattereduktion för Grön Teknik som det egentligen kallas gäller från och med 2021 för privatpersoner som investerar i grön teknik. Skattereduktionen blir för 2023, 20% för solceller och 50% för batterier och elbilsladdare. Avdraget är konstruerat ungefär som ROT och RUT. Solarsurf står för all kontakt med Skatteverket och det är därmed inga tidsödande ansökningar eller handläggningstider. Avdraget dras på fakturan.

Innan det nuvarande avdraget fanns ”investeringsstöd” som många upplevde som krångligt med just tidsödande ansökningar och handläggningstider som var rätt långa och där även budgeten för investeringsstödet kunde ta slut under året.

Det nya systemet för skattereduktion för solceller är mycket säkrare. Pengarna kan inte ta slut eftersom skattereduktionen kvittas mot din egen skatt. Skattereduktionen minskar ditt belopp direkt på fakturan och du behöver inte ha kontakt med Skatteverket, eller lämna in någon ansökan. Precis som ROT eller RUT med andra ord.

Skatteavdragets uppbyggnad:

Solcellspaneler

– För solcellspanelerna är skatteavdraget 20% (inkl moms).

Batteri

– För batteriet får du dra av 50%.

Skatteavdraget gäller per person och år. Om t ex två personer äger en fastighet kan dessa två tillsammans få ett skatteavdrag på 100.000 kr. Om anläggningen kostar 250 000 kr dras 100 000 kr av från fakturan och den summa ägarna betalar för solcellsanläggningen är 150 000 kr. Om ägarna önskar köpa ett till batteri året därpå finns det 100 000 kr att nyttja nästa år. Det kan därför vara intressant att dela upp en investering på två år.

ROT & RUT

Det verkar inte som att ROT och RUT går att använda tillsammans med skatteavdraget för solceller.

Skatteavdraget heter egentligen ”lag om förfarandet vid skattereduktion för installation av grön teknik”. Finansutskottets betänkande 2020/21:FiU1, antogs 2020-11-25. Läs mer här.

Läs gärna även mer om våra olika solcellspaket, priser och alternativ, här.

Related Posts

Beställ Dina Solpaneler Idag!

VARFÖR OSS

Varför skall man välja oss på Solarsurf?

Konkurrenskraftiga priser – Snabb avkastning 4-7 år

Korta leveranstider

Flerspråkig personal

Specialister med mångårig erfarenhet

Få en skräddarsydd offert på 24h och dina solceller installerade på rekordtid

Över 100 Nöjda Solcellsinstallationer

As mentioned on:

Kostnadsfri Offert

Offerten är gratis och du är inte bunden till någonting.

Solarpanel

Adressen där solcellerna ska installeras.